29.6.2020

Anleggsgartner

,

Samfunnsansvar

,

29.6.2020

Anleggsgartner

,

Samfunnsansvar

,

Helt ny bakhage hos Kaffekoppen

På Stangelandsenteret i Sola kommune finner du Kaffekoppen. Det er mer enn en kafe, og den gode drøsen og den deilige maten kan du nå også nyte i en helt ny bakhage.

Kaffekoppen er en møteplass for mennesker som vil dele et godt måltid, dele et øyeblikk eller rett og slett bare nyte energien som finnes her. Det er høyt under taket – bokstavelig talt. Visjonen til kafeen er nemlig å skape en møteplass for å bidra til et mer inkluderende samfunn.

Det første som møter deg, er hyggelige mennesker og deilig duft fra kjøkkenet. Det klirrer i gryter og kar, og summingen fra gjestene føles beroligende. En stor meny henger på veggen, til en uventet lav pris.

-Vi samarbeidet med Matsentralen i Rogaland, og baserer vår produksjon på overskuddsmat sier Sven Are Ek som er virksomhetsleder på Kaffekoppen i Sola. Det gir sunn kost til flere, redusert svinn og gevinst for miljøet.

-Å bygge et uterom for Kaffekoppen er en glede for oss. De jobber for gode oppvekst- og levevilkår, og skaper lokalt engasjement sier Tommy Stangeland.

For Ek og hans kollega hadde ikke hagen blitt en realitet uten støtte fra Stangeland. Bli med inn å se!

Etter en befaring kom Stangeland Maskin med forslag til hvordan ugress-området kan omarbeides til å bli kjøkkenhage og cafe. Slik så det ut før.

Morten Nordmark er leder for arbeidet, her flankert av Sven Are Ek og Inge Anda.

Etter at massene er skiftet ut, blir det lagt belegg og kubbemur


Komplett bakhage med urtekasser, blomster, trær og arbeidsbenk. Her kan det kokkeleres ute uansett vær!

Før og etter

Trenger du å utføre arbeid hjemme? Vår anleggsgartner avdeling hjelper til med ideer og gjennomføring.
Ta kontakt med Frank eller Geir Åge.

Kaffekoppen drives av Kirkens Bymisjon, og du kan gjerne lese mer om de her.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.