30.5.2021

Folk og kompetanse

,

HMS-KS

,

30.5.2021

Folk og kompetanse

,

HMS-KS

,

Handlekraftige ledere innen hms, kvalitet og bærekraft

Vi ser at godt samspill mellom dyktige ledere og faglig sterke og motiverte kolleger gir fantastiske resultater. Derfor satser vi frimodig og friskt videre på vår ledertrening.

Prosjektleder Geir Birkeland (til venstre i bildet) viser synlig og aktiv ledelse. Bildet er tatt på prosjektet Jåttå Nord 28.04.2021 i forbindelse med Onsdagsrunde nr. 550. På bildet ser vi foruten Geir: Tor Arnstein Ånestad, Allan Andersen, Glenn Gravdal, Ingvar Myklebust (som står foran sin egen maskin), Jan Henning Brynestad, Thomas Ueland, Terje Fosse og driftsleder Ivar Handeland.

Det blir ofte sagt at hms er et lederansvar og at dette skal være tydelig i prosedyrer, organisasjonskart og stillingsinstrukser. Det er også et kjent prinsipp at sikkerhet er et linjeansvar, og at enhver har ansvar for seg selv og for de som en leder i arbeidet. Med disse prinsippene som grunnlag og med stadig høyere krav fra myndigheter, kunder, naboer, massemedier og vårt eget styre blir det stadig flere forhold som skal håndteres, balanseres og følges opp av våre ledere i en hektisk hverdag. Derfor er det lenge siden vi innså at ledelse er et fag, og at en god leder er som en idrettsutøver; begge er avhengige av målrettet og langvarig trening for å nå sitt potensial.

Vi i Stangeland er ansvarlig for å gjøre alle våre ledere i stand til å ivareta sitt ansvar og sine oppgaver som ledere. Derfor benytter vi oss av fantastiske ressurser i ledertreningen vår, både eksternt og internt. Eksternt benytter vi oss av Sonja Hauan (Sonja Hauan AS) og Roger Årdal (Evan Jones International). Vår dyktige personalleder Mette Idland holder tråden i planer og fremdrift. Treningen omfatter alle ledernivå, fra bas til daglig leder.

Vi som er ledere i Stangeland har mer tro på å spørre, og å lytte kolleger og oss selv gode, fremfor alltid å fortelle selv og late som om vi har monopol på løsningene og vegen dit. Dette betyr i praksis at våre ledere har et ansvar for å:
  • motivere og legge til rette for involvering, trygghet og utvikling av kompetanse og modenhet i organisasjonen
  • skape trygghet knyttet til å gi informasjon, få informasjon og å ha en åpen og ærlig dialog om både de enkle og krevende temaene i vår hverdag, samt å gjøre HMS, KS og bærekraft til viktige temaer i denne hverdagen
  • legge til rette for god oppfølging og tilstedeværelse hos kolleger og for å være tydelige og aktive i lytting, og å være tilstrekkelig krevende når det gjelder
  • gjøre HMS, KS og bærekraft til en naturlig og tydelig forventning og leveranse i hverdagen
  • være kjent med årsaker til skader og uønskede hendelser, både relatert til folk, ytre miljø, utstyr og relasjoner, og deretter bruke denne kunnskapen aktivt for å levere trygge og ledende resultater sammen med våre kolleger
  • sikre at fremdrift og arbeid blir planlagt og at gode valg innen hms, kvalitet og bærekraft blir tatt

Kulturen i Stangeland bygger på verdiene våre, på effektive arbeidsmetoder og på økonomiske og driftsrelaterte resultater. Når vi arbeider sammen i tråd med verdiene våre – Arbeidsglede – Forberedte – Ryddige – Effektive – er vi overbevist om at dette bygger trygge og attraktive arbeidsplasser for våre nåværende og fremtidige kolleger, samtidig som det gir oss arbeid hos spennende og krevende kunder.

Dyktighet innen lederutvikling, hms, kvalitet og bærekraft er viktige forutsetninger for å være ledende over tid.

Tekst og bilde: HMS-KS Sjef Olav Silde

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.