10.1.2022

Folk og kompetanse

,

10.1.2022

Folk og kompetanse

,

En solid mann trer av

Han har trasket sine barne- og ungdomsår sammen med Olav Stangeland. Ikke uventet ble det TS også for ham. Olav Byberg var ansattnummer 12 da han tiltrådte i 1972. Nå har den erfarne formannen valgt å pensjonere seg, og 10. januar 2022 har han sin siste arbeidsdag.

Olav Byberg avslutter en lang karriere på Norges største byggeplass, Nye Stavanger universitetssykehus.

Byberg startet som maskinfører, og tok etter hvert på seg mer ansvar og ble formann. Mange av kollegene hans sier «flyplassen!» når de får spørsmål om hva de tenker på når de hører navnet hans. Ingvald Årsvoll, mangeårig kollega forteller:

– Olav har ekstremt god hukommelse. Med sin omgjengelige og positive væremåte har han gjort en god jobb for oss på flyplassen. Nå som han nå pensjonerer seg og skal bruke mer tid på å reise sammen med kona Liv, lurer vi på om han har egen innsjekk.

Olav ler, og avkrefter det, men han skal nok komme seg til Malaga likevel.

Stolthet og tilhørighet

Det er mange prosjekter på listen når Olav tenker tilbake på alt han har vært med på å bygge. Stoltheten og tilhørigheten til både Stangeland, familien og kolleger har vært viktig for ham.

– Det er imponerende hvor stort det er blitt her, sier han og viser til reisen Stangeland har hatt som selskap. Da jeg begynte, var det bare 11 mann, nå er vi 700, sier han, og trekker frem dobbeltsporet, utbyggingen av store industri- og boligområder som Haga, Jaasund, Myklebust som minneverdige prosjekter.

I disse dager runder han av på Norges største byggeplass, det nye sykehuset på Ullandhaug. Sammen med kollega Arild Storhaug gjør han klar slik at anleggsgartnerne kan komme og legge sherpatrapper opp til helikopterlandeplassen.

Olav Byberg sammen med sin gode kollega Arild Storhaug.

– Det går utover meg at Olav nå skal slutte, spøker mangeårige kollega Arild. Han er også 67 år, men ikke helt klar for pensjonisttilværelsen. Terje er den utålmodige av de to, og han roser Olav for hans tålmodighet og gode humør.

Olav smiler, og det er tydelig å se at de to trives godt sammen med på jobb.

– Jeg kommer til å savne det gode miljøet og folka, sier han.

Og på spørsmål hvordan det er mulig å holde seg til én arbeidsplass en hel karriere, er svaret enkelt:

– Graset er grønt her, og oppgavene mine har vært kjekke, sier han.

Ifølge de to kollegaene er Arild Storhaug den hissige, men Olav er den rolige typen. Her "kjefter" Arild på Olav, som bare ler. Det er lett å se at de to har god kjemi og trives på jobb.

Solid mann

Også Olav Stangeland har gode historier og lovord om sin navnebror. Da de to var ungdommer, var de titt og ofte ute for å sjekke opp damer. Olav Byberg var eldst av de to, så han kjørte.

– En fantastisk tid, mimrer Olav den yngre. Det var rasjonering av bensin, men far hadde rasjoneringskort og skrev ut kjøretillatelse til oss. En gang var vi faktisk 11 mann inne i en mini.

Når Olav Stangeland skal beskrive sin gode barndomsvenn, klarer han seg med ett ord:

Solid!

– Han er en fantastisk mann, stabil og god for alle de som har arbeidet tett på ham, slår konsernsjefen fast.

Olav Byberg sammen med kona si Liv til venstre. Bildet er fra bryllupet til Olav og Torbjørg Stangeland i 1975.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.